woensdag 2 maart 2016

BUE 006: Wedstrijd Jeugdboekenweek voor Basisschool en voor Secundaire SchoolGewoonlijk gaat de Utopia PodCast live op zaterdag, maar dit is een wat ongebruikelijke aflevering. En dat heeft alles te maken met de Jeugdboekenweek die start op 5 maart en loopt tot 20 maart, met als thema: Weg van de Stad. Ter gelegenheid van dat evenement richt de Utopia Podcast een creatief-culturele wedstrijd in voor basisscholen, en voor secundaire scholen. 

Basisschool
Voor de basisschool is de opdracht de volgende: maak bij het verhaal Ik ga op reis en neem mee van Katherine Muylaert met de hele klas een (foto)strip. Zet dus de foto's in scène of teken de plaatjes die horen bij het verhaal, dat hier gebracht wordt door Berwout Heymans in een stemregie van Mirjam Van Lith en geluidsregie van Patrick Bernauw, met muziek van Naami (The Journey by the Sea)Scholen die wensen deel te nemen kunnen het ebook met de tekst gratis downloaden of lezen, en vinden alle info over wedstrijd en project via deze link.
Maak je liever een fotostrip bij een verhaal zonder geluiden of muziek, dan kun je hier terecht.

Klik op de foto voor een groter beeld.


Secundaire school
Voor de secundaire school luidt de opdracht: maak een reeks stiftgedichten ('blackout poetry'), waarbij iedere leerling(e) minimum 1 werkstuk baseert op het boek Utopia van Thomas More en het digitale krantenarchief van Aalst (trefwoorden “Pieter Daens, Dirk Martens, Thomas More”). Je vindt een link naar de PDF van het boek en het krantenarchief, samen met meer info over wedstrijd en project, op deze link

Uiterste inzenddatum
De uiterste inzenddatum voor beide wedstrijden is 20 maart 2016. Een Eutopische Grote Jury zal vervolgens een laureaat kiezen, die een boekenpakket verdient en... eeuwige roem! Want met de winnende inzending wordt een heuse (video) aflevering van de Utopia Podcast gemaakt. De prijsuitreiking zelf is voorzien voor 10 juni 2016, in het Stedelijk Museum ’t Gasthuys te Aalst.


Geen opmerkingen: