De Utopische Spelen - Game Apps

Nu ook in (E)Utopia: een heuse Game App voor tablet of iPad, smart- of iPhone, met (E)Utopische Spelen - sommige gratis, andere worden al eens betalend. Patrick Bernauw stelt ze hier aan u voor:

Een Geest in 't Gasthuys:Begin 2016 trof ik een boek met stiftgedichten aan in de Sint-Martinuskerk van Aalst, bij de gedenkplaat van Dirk Martens. Een stiftgedicht - of blackout poetry - bestaat uit de tekst die je overhoudt als je grote delen van een bestaande tekst wegstift, uitwist, schrapt, enz... De vreemde boodschappen leken te verwijzen naar de Utopia van Thomas More, net 500 jaar geleden van de persen van Dirk Martens gerold. Het was de start van een merkwaardig experiment in het vlakbij gelegen Stedelijk Museum 't Gasthuys, waarbij ik als een spiritistisch medium contact probeerde te leggen met de geesten van Martens & More... Ontcijfer jij de mystiek mysterieuze boodschappen van Gene Zijde, mogelijk zelfs afkomstig uit de Vierde Dimensie van Albert Einstein, waar zich ook Utopia bevindt? Voer dit onderzoek individueel of met een paranormaal detective team van 2, 3 of 4 personen, waarin iemand over een tablet of iPad beschikt (de Navigator) en iemand kan fotograferen (de Fotograaf).

Vraag offerte en toegangscode via eutopia@teambuildings.eu en

Download het spel hier!

Utopia in Aalst

In 2016 was het 500 jaar geleden dat Dirk Martens uit Aalst het boek Utopia van Thomas More op zijn drukpers in Leuven legde. Het was meteen de start van een aantal vreemde fenomenen, waaruit blijkt dat Utopia allerminst een onbestaand Nergensland is... Utopia bestaat wel degelijk, in een magisch-realistische vierde dimensie zoals beschreven door Einstein. Op sommige plaatsen zijn de grenzen tussen Hier & Daar echter erg dun geworden.

Slaag jij er met jouw team in de weg naar Utopia te vinden, geholpen door Martens & More? Deze hommage aan de graffiti kunstenaars en Carnavalisten van Aalst werkt met foto's, genomen voordat een brand grote delen van de Carnavalwerkhallen in de as legde. Zij droegen eveneens de naam Utopia. Voer dit onderzoek individueel of met een paranormaal detective team van 2, 3 of 4 personen. In dat geval speel je het spel best met een tablet. Geen mobiel internet vereist.

Vraag offerte en toegangscode via eutopia@teambuildings.eu en download het spel hier:


Channel to Utopia:


Channeling is a modern form of spiritism or mediumship. Through automatic writing or, in my case, through "found" and "blackout poetry", a spiritual entity will enter the body of the medium, and use it to interact with other people. In 2016, I was doing some experiments with blackout channelings when, suddenly, it looked like I was receiving messages from Thomas More, who 500 year ago published his book "Utopia"... Can you reconstruct the Puzzling Puzzles From Utopia? 


 


(voor kinderen/jongeren)
Geen opmerkingen: